Etusivu


Sukujuuret

Kantaserkut

Tilastotietoa

Sukutoimikunta

Tiedotteet

Sukuhakemisto

Menneitä aikoja

Niemisen perheellä monta muuttoa, veljeksillä monta kansakoulua 
Aina Maria Tuomola ja Johan Hjalmar Nieminen vihittiin 14.3.1901 Tarvasjoella. Heidän ensimmäinen kotinsa oli Turussa osoitteessa Piispankatu 2 B. Siellä syntyi Uuno Jalmari 10.11.1902. Seuraavana vuonna muutettiin omaan kiinteistöön Vähäheikkilän Talonmäen torppaan nro 7, jonne perheenpää perusti maalarinverstaan. Se sijaitsi lähellä Turun silloista rajaa, mutta Kaarinan puolella. Siellä syntyivät muut pojat, Lauri Ilmari -04, Paavo Olavi -07, Jaakko Sakari -11 ja Tuomo Samuli -13. Uuno ja Lauri aloittivat koulunkäyntinsä Vähäheikkilän kansakoulussa. 

Viidennen pojan Tuomon syntymä elokuussa 1913 kasvatti paineita maallemuuttoon, joka toteutettiin keväällä 1914 suuntana Mynämäki. Matkaa tehtiin ensin Louhi-laivalla Mietoisten saaren rantaan, sieltä kävellen Karjakosken Keskitalon tilalle. Siellä Uuno ja Lauri kävivät Ihalaisten kansakoulun III luokalla, Paavo sen sijaan kävi kiertokoulua Tarvasjoella, Mäentaan Pelttarilla. 
Kevättalvella 1915 muutettiin Turkuun koulukatu 10:stä ostettuun kiinteistöön. Uuno ja Lauri kävivät loppuosan III luokasta Vähäheikkilän koulussa. Kesä vietettiin Raidan perheen kanssa Liedon Kankareen Etutalossa. Lieto viehätti niin, että loppukesällä 1915 muutettiin, Inkoisten Säterin tilalle, joka sijaitsi lähellä Tarvasjoen Killalaa, mutta Liedon puolella. Tila oli aluksi yhteinen Jaakkolan perheen kanssa. Uuno ja Lauri kävivät IV luokan Vartinmäen kansakoulussa Liedossa, Paavo kiertokoulua, myöhemmin valmistavan koulun Tarvasjoella. 
Syksyllä 1916 palattiin Koulukatu 10:een. Uuno ja Lauri kävivät kansakoulun jatkoluokalla Humalistonkatu 1:ssä, Paavo oli Turun alkeiskoulussa N:o 4 a, sen III luokalla. Vieläkin oli perheellä yksi muutto, ennen kuin Arseeninkadulta (nyk. Sirkkalankatu) muutettiin toukokuun lopulla 1917 Raision Yliselle, josta tuli perheen pysyvä koti. Lähin koulu siellä oli Tahvion kansakoulu. 

Tässä Niemisten perheen vanhoja kuvia

Copyright (c) Arti SF Oy